Invattur Cabecera 2
Noticias
Raquel Huete inaugura en Invat·tur el curs d’expert universitari en Cuina Tecnològica

Raquel Huete inaugura en Invat·tur el curs d’expert universitari en Cuina Tecnològica

Publicado por Administrador el 25 abril 2017

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha inaugurat avui la quarta edició del curs d’expert universitari en Cuina Tecnològica. Un total de quinze caps de cuina, gerents i empresaris turístics de la Comunitat Valenciana assisteixen a aquest curs, organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i impartit en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) de Benidorm. El curs, que promou una formació gastronòmica innovadora i avantguardista es desenvoluparà fins al pròxim mes de novembre.

En la seua intervenció, Raquel Huete ha destacat el caràcter innovador del curs. “La innovació i la formació són el camí per a aconseguir que la Comunitat Valenciana es convertisca en un referent en matèria gastronòmica, que ens faça ser els millors”, ha puntualitzat. En aquest sentit, Huete ha explicat que aquest curs de cuiners tecnològics proporciona als participants les habilitats necessàries per a dominar les tècniques culinàries en un nivell d’excel·lència, “que és al que aspirem”. “Perque crec -ha assenyalat- que en un món en el qual tot evoluciona ràpid, la cuina no pot quedar-se arrere”.

Raquel Huete ha conclòs subratllant el suport de la Universitat d’Alacant al curs i ha donat l’enhorabona als participants “per el vostre treball i també per la decisió d’estar avui ací assistint a aquest curs”.

Per la seua banda, el director acadèmic del curs, Josep Ivars ha destacat la seua qualitat formativa que compta amb el suport acadèmic de la Universitat d’Alacant. Ivars ha posat l’accent en el quadre docent, “format per acadèmics i professionals el que dóna valor afegit a aquesta titulació de postgrau”. En l’acte inaugural han participat també el director d’Invat·tur, Francisco Juan i el director tècnic del curs, Evarist Miralles.

Rafael Juan, gerent del Grup Dulcesol, ha sigut el ponent convidat en l’acte d’inauguració i ha fet una cronologia de l’empresa que dirigeix, líder absolut del sector a Espanya. Juan s’ha referit en la seua ponència a importància de l’aplicació de les noves tecnologies en els seus productes, així com als processos de recerca i desenvolupament que s’apliquen en la seua empresa: “I aquest és l’únic camí per a arribar a l’excel·lència”, ha postil·lat.

La finalitat del curs d’expert, impulsat pel laboratori de cuina d’Invat·tur i amb el suport de l’Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d’Alacant, és conferir als participants una formació d’avantguarda i dotar-los dels coneixements necessaris per a fer un sector més competitiu.

Durant el curs, de 200 hores lectives, es capacita als alumnes en l’aplicació de noves tècniques de cuina i en particular en la de la cuina molecular. Els participants treballaran amb texturitzants o modificadors de textures insabors i incolors, emulsionants, espesants, tècniques d’esferificació, gelificantes purs, barreges gelificantes, enzims i sucres tecnològics. També aprendran les diferents tècniques de cocció en funció del tipus de cuina:
tradicional, moderna, d’avantguarda i temàtica, a més de l’aplicació de noves tendències culinàries i processos creatius.

També es forma als participants en els processos de planificació documental de l’oferta gastronòmica i en processos de sistematització i estandarització en l’elaboració de l’oferta gastronòmica dels diferents tipus d’esdeveniments.

Evarist Miralles, director tècnic del curs, explica que aquesta formació es planteja sota un prisma tecnològic que té com a finalitat perfeccionar el treball dels professionals de la restauració, així com dotar-los dels coneixements necessaris en mètodes de gestió. Miralles postil•la que el curs, concebut com un mitjà per a formar ambaixadors de la gastronomia valenciana, ofereix una formació d’alt nivell completament diferenciada, que permetrà donar un salt qualitatiu a l’oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

 

Síguenos en Facebook
Síguenos en Twitter

Este sitio web utiliza cookies. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies